Indskrivning af skolebørn

Løbende indskrivning

Lerpytter Friskole har løbende indskrivning. Det betyder at du har mulighed for at indskrive børn hele året. Optagelse på Lerpytter Friskole kræver altid en samtale mellem forældre og skole, hvor vi får en snak om de gensidige forventninger, og hvor begge parter efterfølgende har mulighed for sige nej tak til et fremtidigt samarbejde.
Skema til indskrivning af skolebørn udleveres på skolen.

Indskrivning af børn i 0. klasse

Hvis du har børn, som skal starte i skole (typisk 5 år), vil du modtage besked i din E-boks om at dit barn skal indskrives i skole. Som udgangspunkt forventer kommunen at barnet skal indskrives på den folkeskole, som ligger i nærheden af hvor du bor. Det betyder ikke, at du ikke kan vælge en anden folkeskole eller en friskole.

Hvis du vil indskrive dit barn i en friskole, skal du BÅDE kontakte friskolen og indskrive dit barn dér OG sørge for at indskrive dit barn elektronisk via www.indskrivning.dk

Her følger en række skærmbilleder, som beskriver, hvordan du gør (se video neders på siden):

1) Start med at gå ind på www.indskrivning.dk
indskrivning.dk
2) Log ind med dit NemID og tast nøglen fra dit nøglekort.
nemID
3) Hvis du har børn, som skal starte i skole, vil det fremgå af siden. Tryk "Indskriv"
barn/børn
4) På denne side vælger du hvilken skole dit barn skal indskrives på. Som udgangspunkt er dit barn tilmeldt "distriktsskolen"
Skolevalg distriktsskole
5) Når du skal melde dit barn ind i en friskole, skal du selv indtaste skolens navn og adresse. HUSK at du også skal indskrive dit barn i friskolen. (Tryk "Næste")
Skolevalg friskole
6) Her skal du indtaste dine/jeres kontaktoplysninger. (Tryk "Send")
Kontaktoplysninger forældre
7) Indskrivningen til kommunen er gennemført.
Færdig